aardbei met chocolade

Aardbei met chocolade

  1. Chocolade in stukjes breken. Met kookroom in pannetje aan de kook brengen. Op laag vuur al roerend laten smelten. Zacht koken tot mooie gladde chocoladesaus. Eierkoeken elk in 6 puntjes snijden. Aardbeien schoonmaken. Warme chocoladesaus in 4 schaaltjes schenken en op bordjes zetten. Aardbeien en koekpuntjes ernaast leggen om in chocoladesaus te dippen.
/peer

Perendressing

  1. Peer schillen, klokhuis verwijderen en boven kom fijn raspen. Citroensap en olie erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook erboven fijnknippen.
yoghurt met fruit

Yoghurt met fruit

  1. Maak in een hoog glas laagjes van achtereenvolgens het fruit, de honing en de yoghurt Griekse stijl. Herhaal en garneer met een paar frambozen uit het doosjevol zomerfruit.
grapefruit

Grapefruit

  1. Snijd met een scherp mes de parten grapefruit los van de vliesjes. Besprenkel met de schenkhoning. Lekker met een getoast sneetje brood belegd met zuivelspread en plakjes kiwi en appel.