groentenwinkel

Groentenwinkel

  1. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. Olie in wok verhitten en hierin ui en knoflook 3 min. bakken. Quorn met gehaktkruidenmix toevoegen en 1 min. meebakken. Wokgroenten toevoegen en 5 min. meebakken. Kapucijners met vocht toevoegen en op laag vuur 5 min. laten pruttelen. Naar smaak zout, peper en piccalilly toevoegen. Kapucijnerschotel over 4 borden verdelen.
/salade groeten

Frisse salade

  1. Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de uien. Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit de olie in de pan en bak de vegetarische ham in 4 min. rul. Bak de laatste 2 min. ui mee.
  3. Meng de couscous met de tomatenketchup, tomaat, gehakt, ui en kaneelpoeder. Schep de rucola door de lauwwarme couscous en garneer met kaasblokjes.
hipster groenten

Groenten salade

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen. Snijd het vruchtvlees met schil in repen van 1 cm breed. Schil de knolselderij en snijd deze in repen van 1 cm breed. Snijd de sjalotten in parten.
  2. Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze grof. Verdeel de rozemarijn en 2 el olie over de groenten, bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  3. Neem de groenten uit de oven, voeg de spinazie en de rest van de olie toe en schep om. Verdeel over een platte schaal. Schaaf met een kaasschaaf de Parmezaanse kaas erover en garneer met de balsamic pearls.
regenboog groenten

Regenboog kleuren groenten

  1. Kook de pasta in ruim kokend water in 15 min. beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in 3-5 min. goudbruin. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze afkoelen. Snijd de courgette in vieren. Snijd deze stukken in de lengte in repen zo dik als de pasta.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de courgettereepjes op hoog vuur al omscheppend in 4-6 min. lichtbruin. Snijd de olijven in stukjes. Schep de olijven door de courgettereepjes, breng op smaak met peper en zout en laat even afkoelen.
  3. Roer in een grote kom de rode pesto los met een juslepel kookvocht van de pasta. Giet de penne af en schep de pestosaus erdoor. Roer vervolgens het courgettemengsel en de pijnboompitten door de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze door de pastasalade.