Tonijn salade
- Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in ca. 5 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen.
- Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in partjes. Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel de moten tonijn in 4 stukken. Halveer de olijven.
- Schik op een schaal de sperziebonen, tomaten, uien, olijven en tonijn. Maak de dressing van het water, 3 el tonijnolie en de salademix. Schenk over de salade. Serveer met stokbrood.
Sardines van de plaat
- Citroen in dunne plakjes snijden en plakjes in vieren snijden. Peper wassen, schoonmaken en helft van zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. In droge koekenpan ketoembar en karwijzaad ca. 1 minuut roosteren. Peperstukjes erdoor roeren.
Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog ca. 20 seconden al omscheppend meeroosteren. Sardines uit olie nemen en door warm kruidenmengsel wentelen. Stukjes citroen en verse koriander erover verdelen. (Eventueel serveren op crackers of in kleine slablaadjes.)